De wereld van Lange Doener

Sinds 1986 heeft onze vereniging een Bevergroep.
Deze speltak biedt een afwisselend spel aan jongens en meisjes van ca. 5 tot 7 jaar.

Wanneer komen de Bevers bij elkaar?

Iedere zaterdag van 10 tot 12 uur spelen de Bevers onder leiding van vaste vrijwilligers in of rond hun eigen lokaal, de blokhut en het bos.

Kiekeboe!

Om te kijken of je het leuk vindt bij de Bevers mag je 4x mee doen, voordat je ouders contributie gaan betalen en je een echte Bever wordt.

Wie is Lange Doener?

Het Beverspel is gebaseerd op de wereld van Lange Doener die aan de Bevers de mogelijkheid biedt in en rond zijn huis te spelen. Lange Doener woont niet alleen in Huize Hotsjietonia; zijn vriendjes (de leiding) zijn Frederik Scheuremaar, Lappezak, Pompedomp en nog veel meer anderen. Met Scheuremaar gaan we spelletjes doen met papier zoals knippen, plakken en natuurlijk veel scheu….ren. Pompedomp is erg muzikaal maar zorgt ook voor de plantjes in de tuin en Huize Hotsjietonia. Laten we Lappezak niet vergeten: hij draagt een heleboel kleding en daar doet hij allerlei dingen mee, tentjes bouwen, zich verkleden en nog veel meer.

Wat is installeren?

Om aan anderen te laten zien dat je bij de Bevers van de Christoforus hoort word je geïnstalleerd; dan krijg je op je Bevertrui de groepsinsigne en het Scoutinginsigne en de groepsdas. In de winter dragen we de rode Bevertrui met een blauwe spijkerbroek en voor de zomer hebben wij een T-shirts met de opdruk van Lange Doener.

Kampen:

Elk seizoen proberen we twee weekenden te houden waarbij we een nachtje blijven slapen. Aan het begin van de zomervakantie gaan we meestal 2 tot 3 nachtjes in een andere blokhut logeren.

Vragen?

Als je nog meer vragen hebt of als er iets niet duidelijk is, loop dan even binnen bij de leiding of bel. Voor namen en adressen: bevers@christoforus.nlbevers@christoforus.nl.
We hopen dat je het leuk vindt bij de Bevers!

Tot gauw,
De beverleiding

Speltakken